h-son.se

Släputhyrning

Släputhyrning har blivit en populär lösning för de som behöver extra transportutrymme tillfälligt. Oavsett om du flyttar, fraktar byggmaterial eller planerar en längre resa, finns det en släpvagn som passar dina behov.

Hyra släpvagn i Sverige

Att hyra en släpvagn i Sverige är både enkelt och bekvämt, med flera aktörer att välja mellan. Nedan presenterar vi några av de mest populära kedjorna som erbjuder denna tjänst.

OKQ8

OKQ8, en av Sveriges ledande bensinstationskedjor, erbjuder pålitlig släputhyrning till konkurrenskraftiga priser. Med många stationer över hela landet blir det enkelt att hitta en nära dig.

Circle K

Circle K, känd för sin service och kundvänlighet, erbjuder ett brett utbud av släpvagnar för olika ändamål. En bekväm lösning när du är på språng och behöver extra transportkapacitet.

Preem

Hos Preem kan du förvänta dig moderna och välunderhållna släpvagnar. Med ett stort nätverk av stationer över hela Sverige, erbjuder Preem flexibilitet och tillgänglighet för dina transportbehov.

Köpa släpvagn

Om du regelbundet behöver en släpvagn kan det vara mer kostnadseffektivt att köpa än att hyra. Hos Fri-bo kan du köpa släpvagn ur ett brett sortiment av kvalitetssläpvagnar av det så kallade SM-släpet av olika modell och kapacitet. Ett eget ägande ger dig också friheten att använda släpvagnen när du vill, utan att oroa dig för hyravgifter eller tillgänglighet.

5 tips inför släputhyrning

Innan du hyr en släpvagn finns det några viktiga saker att tänka på. Här är några handplockade tips som kan hjälpa dig att göra rätt val.

1. Kontrollera skicket

Kontrollera släpvagnens skick innan du kör iväg. Detta kan spara dig både tid och pengar i framtiden om något skulle vara felaktigt.

2. Känn till bilens dragvikt

Kolla upp vilken vikt din bil får dra. Överskrid inte den maximala dragvikten för att garantera säkerhet under färden.

3. Sätt dig in i regler och lagar

Se till att du är bekant med alla de regler och lagar som gäller för släputhyrning och transport, så att du kör både säkert och lagligt.

4. Planera din rutt

Planera din rutt i förväg. Vissa vägar och broar kan ha restriktioner för fordon med släpvagnar.

5. Packa och lasta släpvagnen korrekt

Packa släpvagnen jämnt och säkra lasten ordentligt. En obalanserad last kan påverka bilens köregenskaper och öka risken för olyckor.