h-son.se

Släputhyrning

Släputhyrning har blivit en populär lösning för de som behöver extra transportutrymme tillfälligt. Oavsett om du flyttar, fraktar byggmaterial eller planerar en längre resa, finns det en släpvagn som passar dina behov.

Hyra släpvagn i Sverige

Att hyra en släpvagn i Sverige är både enkelt och bekvämt, med flera aktörer att välja mellan. Nedan presenterar vi några av de mest populära kedjorna som erbjuder denna tjänst.

OKQ8

OKQ8, en av Sveriges ledande bensinstationskedjor, erbjuder pålitlig uthyrning till konkurrenskraftiga priser. Med många stationer över hela landet blir det enkelt att hitta en nära dig.

Circle K

Circle K, känd för sin service och kundvänlighet, erbjuder ett brett utbud av vagnar för olika ändamål. En bekväm lösning när du är på språng och behöver extra transportkapacitet.

Preem

Hos Preem kan du förvänta dig moderna och välunderhållna vagnar. Med ett stort nätverk av stationer över hela Sverige, erbjuder Preem flexibilitet och tillgänglighet för dina transportbehov.

Köpa släpvagn

Om du regelbundet behöver en släpvagn kan det vara mer kostnadseffektivt att köpa än att hyra. Hos Fri-bo kan du köpa släpvagn ur ett brett sortiment av kvalitetsmodeller av det så kallade SM-släpet av olika modell och kapacitet. Ett eget ägande ger dig också friheten att använda den när du vill, utan att oroa dig för hyravgifter eller tillgänglighet.

Lastsäkring med nät & spännband

Att köra släpvagn kan innebära stora risker i trafiken, såvida du inte säkrar din last på rätt sätt. Bästa åtgärd för lastsäkring vid transport av gods är med hjälp av ett nät eller spännband.

Ett släpvagnsnät används för att förhindra att lasten förflyttar sig eller faller av under själva transporten, vilket kan orsaka olyckor och skador. På scancord.net hittar du släpvagnsnät i flera olika storlekar, utrustade med gummisnören för att enkelt kunna fästas runt lasten.

För att säkerställa att tyngre gods är ordentligt säkrat, kan du även använda dig av spännband. Detta då nätets huvudsakligen hindrar mindre föremål från att falla av, men inte nödvändigtvis håller fast tunga föremål vid kraftiga inbromsningar eller snabba svängar.

5 tips inför släputhyrning

Innan du hyr en släpvagn finns det några viktiga saker att tänka på. Här är några handplockade tips som kan hjälpa dig att göra rätt val.

1. Kontrollera skicket

Kontrollera skicket innan du kör iväg. Detta kan spara dig både tid och pengar i framtiden om något skulle vara felaktigt.

2. Känn till bilens dragvikt

Kolla upp vilken vikt din bil får dra. Överskrid inte den maximala dragvikten för att garantera säkerhet under färden.

3. Sätt dig in i regler och lagar

Se till att du är bekant med alla de regler och lagar som gäller för uthyrning och transport, så att du kör både säkert och lagligt.

4. Planera din rutt

Planera din rutt i förväg. Vissa vägar och broar kan ha restriktioner för fordon med släpvagnar.

5. Packa och lasta korrekt

Packa släpvagnen jämnt och säkra lasten ordentligt. En obalanserad last kan påverka bilens köregenskaper och öka risken för olyckor.